perjantai 2. maaliskuuta 2012

Löytöjä talvisesongin poistoista

Ah, kevät on selvästi tulossa! Muutama plusasteinen päivä ja lumi sulaa vauhdilla. Kävelytiet ovat vaihtoehtoisesti joko peilikirkasta jäätä tai sitten viiden sohjosentin päällystämiä rapakoita, joten eteneminen on joka tapauksessa haasteellista, eikä luulisi mielessä käyvän minkään muun kuin sen, että mihinkäs minä ne kumisaappaat syksymmällä pakkasinkaan? Paitsi jos on sellainen kuin minä olen.

Kevätajatukset tarkoittavat hinkua pistää jalkaan vähän enemmän korkoa tai mitä tahansa muuta kuin kolme talvisesonkia uskollisesti palvelleet (tokikin Vagabondin) saappaat, jotka ovat ihan littanat ja muuten aivan käsittämättömän liukkaat tätä nykyä, kun vähätkin pohjakuviot ovat huituneet menneiden talvien lumiin. Saapikkaat! Ballerinat! Avokkaat! Korkkarit! Tennarit! Antakaa minulle tarpeeksi lämpimät säät ja sulat tiet kävellä, jotta saan taas vaihtelua jaloilleni!

No, kävin sitten tässä keväthuumassa Skanssissa. Kyllähän sen sitten tietää, miten siinä käy.


Nämä mustat tennarit tulivat kotiin. En edelleenkään raatsinut ostaa mitään Converseja, mutta Vagabondin tennareillakin askel nousee kevyesti.

Mutta ne otsikon löydöt. Ne tein aiemmin päivällä Hansan Your Face -liikkeessä. Kävin kävelemässä liikkeen läpi sillä ajatuksella, että nyt kun juuri keskiviikkona roudasin kahta housuparia lukuunottamatta kaikki suorat housuni kirpparille vääränkokoisina, tarvitsen ehkä kesää kohden yhdet tai kahdet housut tilalle. Joka paikkaan ei kuitenkaan voi mennä farkuissa.

Your Facen pitkät housut ovat ihania. Extra long -lahkeiset mallit ovat todellakin tarpeeksi pitkälahkeisia ja ylipäänsä housut istuvat älyttömän hyvin ja ovat hyvänlaatuisia. Eivät ne todellakaan ihan halpishousuja ole, mutta yleensä sijoitus on kannattanut. Mutta tällä kertaa en sitten kuitenkaan päätynyt ostamaan edes alennettuja housuja, vaan mukaan tarttui kaksi kauluspaitaa ja neuleliivi.

Mukavaa ja mutkatonta arkipukeutumista, ja kun alennushinnat olivat kerrassaan kohtuulliset, ostin mustan normaalimittaisen kauluspaidan ja harmaan pitkähelmaisen. Työvaatteina oivia, erityisesti vöillä ja huiveilla asustettuina.
Kuva ei nyt kyllä kerro juuri mitään, mutta en jaksa ruveta väsäämään kameraa jalustalle ja poseeraamaan missään itseotetuissa mallikuvissa. Heh.

Kauppaan jäi erittäin ystävällisen myyjän kehuista huolimatta kaksi pitkää trikootoppia (sellaisia rypytettyjä, melkein minihamemittaisia) ja indigonsininen t-paita / toppi. Ja ne suorat housut. Mutta ehkä menen sitten palkkapäivänä takaisin katsomaan, olisiko aletavaraa vielä jäljellä vai ostanko sitten normaalihintaiset housut. Indigonsininen paitakin näytti päälläni yllättävän hyvältä, vaikkei se olekaan väri, jota normaalisti osaisin ylleni ajatella. Ehkäpä ostan kesäsesongiksi jotain indigoa, koska se kieltämättä olisi piristävää vaihtelua tähän tavalliseen väriskaalaani.

Ylipäänsä on sanottava, että Your Face on erinomainen paikka ostaa vaatteita - vaikka ei minulla kyllä ihan aina ole heidän tuotteisiinsa varaa. Mutta silloin harvoin kun liikkeeseen menee ostoksille, sieltä saa kyllä todella hyvää palvelua. Minua tänään palvellut myyjä antoi minulle vielä kassalta stailauspalvelun esitteen ja kertoi olevansa Turun kahden myymälän stylisti, joka voi auttaa vaatekaapin sisällön päivityksessä. Minua jopa hieman houkuttelisi tällainen palvelu. Ehkäpä menen joku kaunis kevätpäivä hauskasti virolaisittain suomea puhuvan Triinin kanssa käymään läpi, millaisiin vaatteisiin ja väreihin minun kroppani kannattaisi kietoa.

Semmoisia tänään. Pientä shoppailua sen kunniaksi, että ainakin yksi kamera on menossa kaupaksi huutonetissä ja huomenna menen katsomaan muutaman päivän kirpparimyynnin silmämääräisesti. Jospa sieltäkin tulisi muutama pennonen ja kaappeihin tilaa. Tiedä häntä.

2 kommenttia:

 1. Joo nyt on vaan niin, etta pitais olla kuva, jossa on vaatteet paalla... Alahan tsempata tata buzzauksen uraasi, muuten bloginne hukkuu bittiavaruuteen. Sulla on valokuvaustaitoa, joten sita on taalla hyva kayttaa...

  Noh anyways, toi stailauspalvelu olis kylla ihan mukava, voisi katsella varit ja muut, mitka jonkun muun mielesta itselle sopisi. Sitten voi miettia etta miellyttaisko ne itseakin. Toihin paluu vaatteet - auts! Miten onkin, ettei kaapissa ole sitten MITAAN paalle pantavaa... terkut Jyvaskylasta.

  VastaaPoista
 2. Heh, on ehkä valokuvaustaitoa, mutta itsen kuvaaminen on vähän ärsyttävää. :D

  Mutta hissukseen, hissukseen. Ei tätä nyt niin supervakavana kuitenkaan väännetä - ja todennäköisesti aika monet jutut tulevat olemaan sellaisia, etteivät ne liity vaatteisiin. Ettei tarvi itseä kuvata. Hih. Eikä tästä varmaan siltikään tulisi mitään Suomen suosituinta hömppäblogia, ei me olla tarpeeksi omaperäisiä siihen. Kunhan jutustellaan mukavia, vaikka sitten pienellekin piirille.

  Tsemppiä töihinpaluun mutkiin, kyllä sitten on kiva mennä vähän shoppaamaan työvaatteitakin, kun on taas saanut pari kunnon palkkaa.

  VastaaPoista