tiistai 28. helmikuuta 2012

Jauhamalla kauniiksi?

Ensimmäinen Buzzador-pakettini tuli tänään postissa. Laatikollinen vigo-purkkaa!


Näitä pitäisi nyt ruveta testaamaan ja testauttamaan.

Ihan rehellisesti sanottuna ensimmäinen ajatus toiminnallisesta purukumista on jokseenkin hassu. Miten sitä nyt muka purukumia jauhamalla saa kauneutta, keskittymiskykyä tai fyysistä suorituskykyä lisää? Mutta sitten taas jos ajattelee vaikka ihan tavallista ksylitolipurkkaa, onhan sekin funktionaalista ja suomalaiset ainakin ovat mäyhänneet sitä vuosikausia tyytyväisinä, uskoen ksylitolin terveysvaikutteisiin.

Miksipä siis en voisi saada vitamiinejani ja hivenaineitani vaikka purkkaa jauhamalla? Ei kai se sen kummempaa ole. Ja niin, onhan näissä vigoissa myös sitä ksylitolia, eikä sokeria ollenkaan.

Kaikissa vigo-purukumeissa on C- ja B-vitamiinia. Jokaisessa kolmessa purkkamaussa on lisäksi erilaisia ravintoaineita, jotka auttavat saavuttamaan pussinkyljessä lupailtuja tavoitteita. Päivässä pitäisi mussuttaa neljä palaa purkkaa, että saisi kokoon suositellun päiväannoksen. Sen verran minä ainakin lähes päivittäin pureskelen tavallistakin ksylitolipurkkaa, joten tämä ei tuottane vaikeuksia.

Lähdin liikkeelle hiuksia ja kynsiä vahvistavasta ja ihon terveyttä lisäävästä Beauty-mausta. Liekö tässä sitten toiveajattelua, sillä ihoni totisesti voisi olla terveempi ja kimmoisampi. Vigo Beauty on maultaan "fruit mint" ja perusvitamiinien lisäksi siinä on seleeniä sekä beetakaroteenia.


Ensimmäinen puraisu on jännä, purkan tekstuuri tuntuu vieraalta, sillä purkan kuori on rapeahko. Mutta kun kuoren alle pääsee, ihan tutuntuntuista jauhettavaa tämä on. Makukin on oikein hyvä. Näitä purukumeja kehotetaan pureskelemaan vähintään 10 minuutin ajan, jotta kaikki vitamiinit ja hivenaineet ehtivät vaikuttaa. Testasin heti ensimmäistä palaa vähän reilummankin ajan, ihan maun säilymisen kannalta. Hyvin pystyi jauhamaan yli 20 minuuttia, eikä purkasta ollut tullut mauton kökkö vielä siinäkään vaiheessa. Nyt sitten jää nähtäväksi, mitä viikon tai parin käyttö saa aikaan. Jos mitään.

Muut maut, Focus ja Active, jäävät seuraaviin testikertoihin. Mielenkiinnolla jään myös odottamaan testaajien kommentteja - vielä voi minulle nakata viestiä ja ilmoittaa, jos haluaa muutaman pussillisen toiminnallista jauhettavaa. Focus lupaa lisätä henkistä työkykyä (näitä vien töihin!) ja Active fyysistä suorituskykyä (näitä taidan kantaa tanssituntikavereilleni!), saa nähdä...

5 kommenttia:

 1. Tokihan purukumi on yksi toimiva lääkemuoto siinä missä muutkin ja ihan toimiva tapa saada aineet perille. Onhan nikotiinipurkkaa ja ainakin vuosi takaperin vielä kalsiumpurkkaakin. Mielenkiintoista päästä maistamaan! :)

  VastaaPoista
 2. Kas tosiaan, nikotiinipurkatkin. Olen niin kertakaikkisen tupakoimaton, etten edes muistanut moisia! :D

  Kokeilin tänään sitä Focus-makua, eikä ollut huono sekään. Ja olikohan aitoa vai kuviteltua, mutta oli kyllä töissä jotenkin pirteämpi olo kuin tällä flunssaviikolla muuten.

  VastaaPoista
 3. Kokeilin heti Beautya. Hyvänmakuista! Kyllä tällaista vois käsilaukussaan pitää mukana päivän vitamiinilisäksi. Nyt seurataan vaan, että kaunistuuko naama! :)

  VastaaPoista
 4. ...mutta mikä on tämä outo polttava jälkimaku, joka ilmaantui suuhun vasta kun olin purkan laittanut jo pois? Ihan kuin olisi syönyt liian pippurista ruokaa ja jäänyt muutama murunen johonkin kurkkuun pyörimään. Täytyy kokeilla huomenna johtuiko tämä tosiaan tuosta purkasta vai mitä mun makuaistini oikein häröilee. :D

  VastaaPoista
 5. Hmm, en ole itse tuollaista jälkimakua huomannutkaan. Noissa on kyllä keskivertopurkkaa vahvemmat maut (itse pidän Focuksen "ensimakua" vähän kummana, mutta "sydänmakua" ihan hyvänä), se on totta. Pitääpä huomenna mäyhätä oikein jälkimakuajatuksella. :)

  VastaaPoista