perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kahvia ja kimallusta

Vapaapäivänä pitää yleensä ehtiä hoidella asioita ja olihan niitä kertynyt tällekin päivälle. Tällä kertaa tosin kaikenmoista miellyttävää itsensä hemmottelua ja suorastaan shoppailuakin tuli harrastettua.

Aamu alkoi kynsihuollolla, joka - niin turhamaiselta kuin se kuulostaakin - on loppujen lopuksi ainoa naisellinen hömpäkkeeni ja rahanreikä kaunistautumisen saralla. Ranskalainen manikyyri vaihtui tällä kertaa hetken mielijohteesta kimallukseen hiirenkorvien keväisissä sävyissä. Jos ei kevät tule Turkuun, niin tulkoon edes kynsiini! Kynsistäni pitää huolen Noora Hoitola Hohteessa, Betaniankadulla. Viilauksen, geelauksen ja mukavan jutustelun lopputulos on tässä:


Voin muuten lämpimästi suositella geelikynsiä kaikille asiakaspalvelutyötä tekeville ja kynsienpureskelijoille - minäkin entinen kynsienjyrsijä olen päässyt pahasta tavastani eroon (eikä näihin mitkään hampaat pystyisikään) ja tunnen itseni siistiksi ja huolitelluksi töissä, jossa ei juuri muulla voi koreilla kuin käsillään.

Seuraavaksi suuntasin Stockalle, josta sain vihdoin haettua jo edellisviikolla tilatut uudet farkkuni. Bonukset superhyvästä palvelusta naisten pukautumisen osastolla sekä sopivan mallin etsimisvaiheessa että sen jälkeen! Kun en vatsatautisena päässyt hakemaan housuja ilmoitetussa ajassa, suostivat erittäin ystävällisesti pitämään niitä varauksessa vielä muutaman lisäpäivän. Tätä ahteriahan ei mihinkään leviksiin tungeta, joten ainoat asialliset farkut löytyivät Gerry Weberin (jonkun mielestä ehkä täti-) mallistosta, mutta kokemukseni perusteella laatu on aivan huippua ja istuvuus ainakin minulle aivan passeli (eikä tätimäinen!).Shoppailun rasituksia paikkailin erinomaisen shoppailuseuralaisen (eli äitini) kanssa nuuskuttelemalla ensin Clean-sarjan hajuvesiä, jotka ovat ihastuttavan raikkaita ja keveitä. Vai mitä sanotte vaikkapa puhtaan pyykin tuoksuisesta hajuvedestä? Tällaista voisi vaikka ostaa.


Kahvilatestissä oli Wiklundin uudehko alakertakahvila Wine & Deli. Siellä voi nauttia tyylikkään ja raikkaan vaalealla sisustetussa modernissa kahvilassa pientä suolaista, lasin viiniä tai kupin kahvia herkullisen pikkumakean kera. Koska ajatuksena oli todella saada mahdollisimman paljon irti yhdestä käynnistä, sorruin jopa kahteen herkkupalaan cappuccinon kanssa, macarontikkuun ja passionhedelmämousseen. Kuvauksellisista syistä äitee otti toisenvärisen macarontikun, en mä ihan noita kaikkia yksin syönyt (vaikka mieli olisi kyllä tehnytkin). Oli kyllä vaikeaa valita herkkunsa, ihanan näköisiä pieniä leivoksia ja mousseja oli vitriini pullollaan, olipa myös suklaaseen kastettuja mansikoita ja vaahtokarkkeja! Tänne täytyy vielä palata...
Kaikissa macaron-leivoksissa oli erimakuinen täyte. Rakenne oli ihastuttava yhdistelmä marenkisuutta ja mantelisuutta. Näitähän täytyy kokeilla tehdä itse! Passionhedelmämousse oli myös herkullista - hedelmä maistui voimakkaasti ja annos oli raikas, ei ollenkaan raskas tai liian makea. Cappuccino oli erittäin hyvää ja kunnolla kuumaa, tavallinen kahvi (Pauligin Mundo) kuulemma myös erinomaista. Kiitos Wiklund, juuri tällaista tyylikästä paikkaa ja ihania pikkuherkkuja olenkin kaivannut!

2 kommenttia:

  1. Jos saat macaronit onnistumaan, mä haluan joskus maistiaisia! Niitähän sanotaan tosi haasteellisiksi leipomuksiksi - itse olen myös haaveillut, että tekisin niitä joskus, mutta toistaiseksi olen jänistänyt projektista.

    Tuo kahvila on kyllä superihana, toivottavasti tuonkaltaisia tulisi Turkuun lisääkin!

    VastaaPoista
  2. Mä haluan myös vinkkejä onnistuneisiin macaroneihin! :D Kerran yritin ja toista kertaa en ole uskaltanut! Maku oli hyvä, mutta mun macaronit muistutti lähinnä mantelilettuja, joiden välissä oli epämääräistä vadelmamarmeladia... Mun macaronit olivat siis aivan litussa ja näyttivät seinäänjuosseilta! ;D Ei mikää helppo homma, mutta onnea leipomuksiin!

    VastaaPoista