maanantai 25. toukokuuta 2015

Helppoja herkkuja Dansukkerin hyytelösokereillaBuzzador muisti kevään juhlakauden alkaessa mukavalla kampanjalla, jossa pääsin testaamaan Dansukkerin hyytelösokereita. Mikäs sen mukavampaa, kyllä meikäläiseen makeaa mahtuu!


Buzzador-paketti sisälsi ohjekirjasen lisäksi kaksi pakettia kumpaakin kahta erilaista hyytelösokeria: Hyytelösokeri olo jo vanha tuttu ja sillä olen tehnyt monen monituiset kakunkiilteet ja marjaiset hyydykkeet. Hyytelösokeri Multi oli uudempi tuttavuus, jota en ollut ennen käyttänyt. Ero näillä kahdella hyytelösokerilla on hyydytysaineessa - tavallinen Hyytelösokeri hyydyttää marjojen ja hedelmien luontaisestikin sisältämällä pektiinillä, kun taas Hyytelösokeri Multi sisältää karrageenia ja johanneksenleipäpuujauhetta. Molemmat ovat siis täysin kasvipohjaisia ja sopivat kasvisruokavaliota noudattaville. Perinteinen hyytelösokeri vaatii hyytyäkseen happamuutta, joten se soveltuu vain marja- ja hedelmäjälkiruokiin. Hyytelösokeri Multilla sen sijaan voi hyydyttää myös maitopohjaisia jälkiruokia.

Molempien hyytelösokerien käyttö osoittautui hyvin yksinkertaiseksi. Hyytelön ainekset vain kiehautettiin lyhyen aikaa ja kaadettiin hyytymään. Kokeilin molempia marjojen kanssa ja huomasin pienen eron hyytelön kiinteydessä. Perinteisellä Hyytelösokerilla tuli jämäkämpi ja vähemmän makea hyytelö, kun taas Hyytelösokeri Multilla syntyi pehmeämpi ja lusikoitavampi hyytelö.

Pohdin pitkään millaisilla resepteillä luon molempia hyytelösokereita käyttäen aivan erilaiset ja erimakuiset jälkiruoat ja millaisessa tilaisuudessa pääsisin niitä tarjoilemaan. Ratkaisu tuli kuin itsestään, kun kaverilla oli tupaantuliaiset, jonne piti viedä jotain nyyttäripöytään. Päädyin tekemään kahta erílaista pannacottaa: suklaista ja vadelmilla koristeltua vaniljaista.


 

Omaan makuuni jälkkäreistä tuli aavistuksen liian makeita, mutta herkullisia kuitenkin, ja hyvin ne näyttivät uppoavan sekä lapsi- että aikuisvieraisiin.


Tulen varmasti käyttämään hyytelösokereita uudestaankin, sen verran monikäyttöisiltä ne tuntuivat. Muutama kokeilunarvoinen resepti-idea tulikin jo mieleen. Aivan kokonaan ei aio liivatteenkaan käyttöä lopettaa, mutta etenkin marjajälkiruoista tulee ihanan raikkaita hyytelösokerilla hyytelöityinä. Pari ystävääkin pääsee vielä kokeilemaan tuotteita omissa keittiöissään, sillä paketti kumpaakin sorttia löysi uuteen kotiin.

#buzzador #hyytelösokeritbuzz #dansukker

Jos olet kiinnostunut itsekin tulemaan mukaan Buzzador-toimintaan, tutustu sivuun www.buzzador.com. Voit mainita minut suosittelijana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti