sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Puhdasta tulee!

Kevään korvilla iskee yleensä jonkinlainen vimma siivota huushollia. Vaatekaapeista tulee pengottua siellä liian pitkään käyttämättöminä roikuskelleet pukineet ja roudattua ne kirpparille, ikkunalasit alkavat auringonpaisteisina päivinä näyttää lähinnä hiekkapaperipäällysteisiltä seinäpinnoilta (asiallehan pitää siis tehdä jotain, missäs ne pesuvehkeet olivatkaan) ja niin, ne verhotkin pitäisi vaihtaa.

Tällä kertaa tähän kevätsiivoussaumaan osui itselleni mukava Buzzador-kamppis. Pääsin kokeilemaan Viledan hankaus- ja puhdistussieniä, joiden kanssa on ollut kätevä kuurata keittiössä.

Kamppiksessa testailtiin kolmea erilaista puhdistustuotetta: Vileda Active Scrub -hankaussientä (kuvassa etuoikealla), saman tuoteperheen Keraamisen lieden puhdistussientä (kuvassa etuvasemmalla) sekä Vileda Power Inox -teräshankaussientä (kuvassa taaimmaisena).Näistä ensimmäinen olikin itselleni tuttu jo aiemmasta käytöstä, se on ollut hyvä keittiön peruspuhdistussieni esimerkiksi kattiloiden puhdistukseen. Sen hieman karheampi PurActive-pinnoite tehoaa vähän hankalampaankin likatahraan, mutta ei kuitenkaan ole naarmuttava. Tätä sientä mainostetaan laadukkaiden teflon-pintojenkin puhdistukseen, itse en juurikaan silti ole uskaltanut pinnoitettuja paistinpannujani sienellä putsata. Ne kun eivät ole ihan kalleimmasta päästä... Mutta esimerkiksi kivinen pöytätasoni on ollut helppo putsata sienellä.

Kampanjatuotteista omaksi suosikikseni nousi kuitenkin keraamisen lieden puhdistukseen tarkoitettu sieni. Jos liedelle on roiskunut jotain töhkää kokkailun yhteydessä, sienen karheammalla puolella uskaltaa aivan mainiosti putsata lieden. Huomasin kyllä, että sieni kannattaa kastella todella hyvin ennen kuin alkaa liettä rapsutella, muuten voi iskeä epäluulo. Paras puoli, kirjaimellisesti, tässä sienessä on kuitenkin sen mikrokuitupuoli. Sillä liesitason puhdistuksen saa viimeisteltyä niin, että ärsyttäviä raitoja ei jää näkyviin. Kätevää kuin mikä!

Vaativien tahrojen ja kestävien pintojen puhdistukseen käytettävää Vileda Power Inox -sientä en ehtinyt monta kertaa käyttää. Toimitin yhden testauskappaleen myös isälleni, perheemme grillimestarille. Uskon, että erityisesti grillin osien puhdistukseen tämä sieni on oiva. Kunhan puhdistettavana tosiaan on pinta, joka kestää terässienellä hankauksen. Verrattuna perinteiseen teräsvillaan / karhunkieleen tämä sieni on kätevä, koska se ei menetä muotoaan eikä hajoa käsiin yhden käytön myötä. Tämä sieni jää ehdottomasti omaan keittiööni korvaamaan vanhat teräshankausläystäkkeet, jotka ovat kyllä tehokkaita, mutta hajottavat kädet ja jäävät ruosteisina pikkuryttyinä astiakaappiin kuivumaan yhden käytön jälkeen. Viledan sieni on huomattavasti miellyttävämpi käyttää.Viledan tuotteisiin voi tutustua paremmin mm. osoitteessa vileda.fi tai Viledan omalla FB-sivulla facebook.com/ViledaSuomi - kannattaa käydä kurkkimassa ajankohtaisia kamppiksia sielläkin.

Ja mikäli itse kiinnostut Buzzador-toiminnasta, eli tällaisesta vertaisvinkkauksesta & tuotteiden testaamisesta, voit käyttää tätä linkkiä rekisteröityessäsi: Haluan Buzzadoriksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti