sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kynttiläkauden tunnelmallinen avaus

Tämä syksy on ollut monella tavalla kiireinen, mutta myös poikkeuksellisen hieno. Aurinko on paistanut ja olemme saaneet nautiskella upeasta ruskasta, joka ei tosiaankaan ole mikään itsestäänselvyys täällä lounaisessa Suomessa.

Mutta pimeys, kyllä se vain vähitellen hiipii nurkkiin. Ja täytyy tunnustaa, että itselleni ainakin pimenevien iltojen kynttiläkauden aloitus on joka vuosi aika tunnelmallinen hetki. Olen oikea kynttilöiden suurkuluttaja, tuikkuja, pöytäkynttilöitä ja kruunukynttilöitä tulee poltettua talvikaudella todella suuri määrä. Olohuoneessani on kerrallaan yleensä vähintään parikymmentä kynttilää sytytettynä - ne jopa lämmittävät vetoisuuteen taipuvaista asuntoani hieman, heh.

Tällä kertaa syksyinen kynttiläkauden aloitus sai hyväntuoksuisen lisän, kun pääsin mukaan Air Wick Black Edition -tuoksukynttilöiden Buzzador-kamppikseen. Sain postissa neljä kaunista tuoksukynttilälyhtyä ja ehdin ilokseni kutsua muutamia ystäviä luokseni istumaan iltaa kynttilöiden valossa.


Air Wick Black Edition -tuoksukynttilät ovat siitä erikoisen hienoja, että niissä on jännä valomekanismi, jonka vuoksi lyhty vaihtaa väriä ja heijastelee ympärilleen kaunista lämmintä valonkajoa. Tuoksuvaihtoehtoja on kaksi, Apple & Cinnamon sekä Purple Blackberry Fig. Kynttilän paloaika on jopa 30 tuntia, joten yhdestäkin lyhdystä riittää iloa pitkäksi aikaa.


Ystävien kanssa iltaa istuskellessamme tuoksukynttilöitä nuuhkittiin antaumuksella ja toisaalta ihmeteltiin valomekanismia - kynttilöiden väriä vaihtava efekti kun alkaa heti, kun kynttilä on sytytetty ja sammuu myös heti, kun liekki on sammutettu. Mitään kytkintä tai katkaisijaa kynttilässä ei ole, mutta kierrätysohjeiden mukaan kynttilälyhdyssä on myös paristot. Toisin sanoen kynttilän pohjassa on paristot ja elektroniikkaa, jotka mahdollistavat väriefektin. Mielenkiintoinen keskustelunavaaja! Harvemmin iltaa istuessa juttu palaa niin monta kertaa kynttilöihin!

Kynttilöiden kuvioinnit ovat kauniit, erityisesti pidän omena-kaneli -tuoksuisen kynttilän ornamenttikoristeesta. Se sopii omaan sisustustyyliini erinomaisesti. Värit, joita kynttilä heijastelee, ovat myös kauniita.


Mitä tulee tuoksuihin itseensä, ne ovat yllättävän miellyttäviä. Itse huomasin, että noin kahden tunnin polttoaika tuo huoneeseen sopivasti tuoksua. Pidempi polttoaika alkoi jo tarkoittaa sitä, että vaikka tuoksu onkin miellyttävä, se alkaa olla turhan voimakas. Pidän itse aika "viitteellisistä" huonetuoksuista, sellaisista luonnollisenoloisista. Apple & Cinnamon -tuoksu oli ihanan jouluinen, tämä kynttilä tulee varmasti palamaan joulukaudella kotonani aika paljonkin.Minusta oli mukavaa, kun sai pitkästä aikaa buzzata tällaista tuotetta, jota testailtiin yhdessä ystävien kanssa. Kiireinen syksy on tarkoittanut sitä, etten ole ehtinyt paljon ystäviäni näkemään, mutta Air Wick Black Edition -kynttilät ja syksyinen syntymäpäiväni tarjosivat täydellisen syyn kutsua muutamia ystäviä kylään. Ystävätkin tuntuivat tykästyvän kynttilöihin, joten ilta oli monella tavalla oikeinkin onnistunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti