sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Buzzador: SatukirjastoBuzzadorina olen päässyt kokeilemaan ja suosittelemaan jo monenmoisia tuotteita, mutta tällä kertaa kohdalle osui nyt aineeton palvelu. Jos olet kiinnostunut itsekin tulemaan mukaan Buzzador-toimintaan, tutustu sivuun www.buzzador.com. Voit mainita minut suosittelijana!

Elo-syyskuun buzzadortestissä on ollut iPad-sovelluksena toimiva Lasten Oman Kirjakerhon Satukirjasto. Palvelu on tarkoitettu noin 0-6-vuotiaille lapsille ja sen voi ladata App Storesta omaan iPadiinsa. Tutustua voi palveluun ilmaiseksi, laajemmat käyttöoikeudet saa 9,90 € kuukausihintaan. Kerrallaan palvelun voi rekisteröidä viidelle eri laitteelle, jos perheessä on useampi tabletti ja kolme henkilöä voi käyttää sovellusta yhtä aikaa. Laitteelle voi myös ladata viisi kirjaa luettavaksi silloin, kun ei ole nettiyhteyden päässä. Palvelussa oli testauksen aikana tarjolla satakunta kirjaa, joista noin puolet on ääneen luettuja. Uusia kirjoja ilmestyi palveluun aina parin viikon välein. Valikoimaa oli Disneyn klassikoista uudempiin suosikkeihin, oli Nalle Puhia, prinsessoita autoja ja muita elokuvasankareita. Sovelluksesta löytyy myös Puuhat-osio, jossa oli muutamia palapelejä ja muistipelejä, tosin turhan simppeleitä ainakin koekäyttäjänä toimineelle 6-vuotiaalle. Kirjat ja äänikirjat sen sijaan upposivat mainiosti, etenkin jälkimmäisiä kuunneltiin keskittyneesti, kun kirjojen jano on paljon suurempi, kuin mihin aikuisten aika ja ääni riittäisi. Tyttö on muutenkin kokenut iPad-käyttäjä, joten Satukirjaston plaraus sujui kätevästi.


Teknisesti sovellus toimi aivan moitteettomasti sekä käytössä olleella iPad kakkosella että lapsen omalla iPad Minillä. Äänikirjoja olisi suonut palvelussa olevan enemmänkin, harva 0-6-vuotias on kuitenkaan vielä lukutaitoinen ja vaikka kirjoja oli toki mukava lueskella yhdessä lapsen kanssa, niin paras anti palvelussa oli juuri tuo, että lapsi voi omatoimisestikin käyttää sovellusta ja kuunnella haluamansa kirjat juuri silloin kun haluaa ja juuri niin monta kertaa kuin haluaa. Automatkoillehan tuo on aivan verraton juttu.

 
 
Prinsessat olivat testiryhmän mielestä parhaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti