tiistai 28. elokuuta 2012

Oral-B TriZone 5000Olemme jo pitkään käyttäneet perheessämme Oral-B:n sähköhammasharjoja, mutta olemassaolevat alkoivat olla jo vähän vanhoja ja väsyneitä. Siispä olikin iloinen yllätys, kun Buzzador tarjosi maksullisessa kampanjassaan kokeiltavaksi uutta TriZone 5000 -harjaa edulliseen hintaan. (Buzzadorina siis kokeilen itse ja/tai tarjoan kokeiltavaksi erilaisia tuotteita ja palveluja ja kerron niistä eteenpäin.)

Oral-B TriZonessa on uudentyyppinen Triple Zone Brush -teknologia (tahtoo sanoa, että uudenlainen harjapää), joka parantaa harjaustulosta ja mahdollistaa hankalimpienkin takahampaiden ja hammasvälien puhdistuksen. Sarjassa on useita eri malleja: 500, 1000, 3000 ja kokeiltavana oleva 5000. Kaikissa on ladattava, jopa 7-10 vuorokautta kestävä akku ja kaikkiin voi käyttää TriZone-harjaspään lisäksi myös muita Oral-B:n harjoja.

TriZone 5000 on kooltaan hieman suurempi ja painavampi kuin mihin olimme tottuneet aikaisempien Oral-B-harjojemme kanssa. Aivan heti emme päässeet testaamaan itse harjaamista, sillä akku piti ladata (ja se kesti ensimmäisellä kerralla yllättävän kauan), mutta sinä aikana saattoi tutustua laatikon sisältöön ja viritellä mukana olevan Smart Guide -vimpaimen käyttökuntoon.


 
 

Kuten näkyy, TriZone-harjaspää muistuttaa ulkonäöltään tavallista hammasharjaa ja se olikin yllättävin ero aikaisempiin harjaspäihin nähden. Nyt vielä usean viikon käytön jälkeenkin ainakin itse koen tuon harjan vähän isohkoksi ja kömpelöksi, vaikka sen sanotaankin puhdistavan erityisesti takahampaat hyvin. Itselläni takimmaiset poskihampaat ovat ahtaasti ja takana enkä saa leukanivelvaivan takia suutani aivan ammolleen, joten vanhanmallinen pieni pyöreä harja tuntuu edelleenkin jotenkin ulottuvammalta. Mutta muuten harja pesee hyvin!


Harjaan on ohjelmoitu viisi erilaista pesutilaa: päivittäinen puhdistus, syväpuhdistus, hellävarainen puhdistus, kiillotus/valkaisu sekä ikenien hieronta. Peruspuhdistus kestää kaksi minuuttia, jonka jälkeen harja sammuttaa itsensä automaattisesti. Joka hammasneljännekselle on siis varattu aikaa puoli minuuttia, missä välissä harja päästää merkkiäänen ja taukoaa sekunniksi. Tehopuhdistus on hieman rivakamman tuntuinen ja kestää kolme minuuttia. Hellävarainen pesu toimii hieman hitaammalla harjasten heiluttelulla. Kiillotus voi käyttää säännöllisesti tai ajoittain ja hierontatoimintoa tarvittaessa ikenien hierontaan. Hammasharjassa on myös paineentunnistin, joka varoittaa silloin kun harjaspäätä painetaan liian kovaa.

Paras hienous on mukana tuleva Smart Guide -laite, joka on pieni näyttöikkuna. Siinä näkyy käytössä oleva harjausohjelma, harjaukseen käytetty aika sekä sekunteina että suuneljänneksinä sekä hymynaama ja tähtiä, jos harjausohjelma on viety kunnialla loppuun. Motivoi kummasti harjata hampaitaan säädetty aika, kun näkee ajan etenemisen ja ajattelee, että "20 sekuntia vielä"!


Lyhyesti sanottuna Oral-B TriZone on ehkä paras sähköhammasharja, jota olen tähän mennessä käyttänyt. Muita parannuksia en oikeastaan osaa toivoa kuin vähän pienempikokoista harjaspäätä, mutta muuten hampaiden harjaus on nykyään suuri ilo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti