sunnuntai 12. elokuuta 2012

Buzzadorkampanja ViaplayPääsin joitakin viikkoja sitten mukaan Buzzadorin blogikampanjaan Viaplay-elokuvapalvelusta. Palvelu on käytettävissä sekä pöytätietokoneella Internetin välityksellä että iPadin, iPhonen ja iPod Touchin omalla sovelluksella.

Palvelu tarjoaa jatkuvasti laajenevan valikoiman tv-sarjoja, elokuvia ja urheilua. Tällä hetkellä valikoimaan kuuluu noin 1500 elokuvaa, sata tv-sarjan jaksoa ja NHL:n otteluita. Valittavissa on ilmaisen tutustumiskuukauden jälkeen joko pelkkä tv-paketti, tv+leffapaketti tai tv+leffa+urheilupaketti. Testattavanani oli nyt tv+leffapaketti, jonka normaalihinta on 9,95 € kuukaudessa.

Teknisesti Viaplayhin rekisteröityminen ja palvelun käyttöönotto oli vaivatonta. En kohdannut minkäänlaisia ongelmia tai hankaluuksia sivuille etsiydyttyäni ja elokuvavalikoima oli käytössä saman tien. Koska materiaali latautuu katsottavaksi netin välityksellä, ennakko-odotukseni elokuvien katselun jouhevuudesta ja kuvan laadusta eivät olleet kovin korkealla, mutta täytyy sanoa, että yllätyin iloisesti! Minkäänlaista tökkimistä tai hidastelua ei tullut vastaan ja ainakin oman arvion mukaan kuvanlaatu jopa 46"-televisionäytöllemme piuhan kautta siirrettynä oli kiitettävän hyvä. Kaiken kaikkiaan voin antaa palvelulle kiitettävän arvosanan teknisestä toimivuudesta.

Palvelun sisältöön en olekaan aivan yhtä tyytyväinen. Oli todella vaikeaa löytää elokuvien joukosta ensimmäistäkään testikatsottavaa sillä perusteella, että elokuva olisi sekä kiinnostava että tuore. Käytyäni läpi suunnilleen koko leffalistan erilaisilla hakujärjestyksillä ja kategorioittain voin todeta, että suurin osa elokuvista on joko ikivanhoja ja/tai täysin tuntemattomia ja/tai laadultaan arveluttavia, B- ja C-luokan leffoja ja jatko-osien jatko-osia. Ne muutama laadukkaampi tapaus on jo nähty moneen kertaan tai ne löytyvät omastakin leffahyllystä. Uusimpia ja kiinnostavimpia elokuvia ei palvelusta löydy ja ne jotka löytyvät, ovat erillisellä vuokraelokuvalistalla, mikä tahtoo sanoa, että elokuvan katsominen maksaa lisää.Tv-sarjapuolella ei tilanne ole sen parempi, minkä lisäksi valikoima on ainakin vielä varsin suppea. Lastenelokuvissa oli ainakin meidän tytölle jonkun verran valinnanvaraa ja jokunen Barbie-leffa tulikin katseltua, mutta laadukkaammat ja uudemmat elokuvat joko loistivat poissaolollaan tai niitä ei ollut puhuttu suomeksi, mikä vielä viisivuotiaalle on kyllä ihan ehdoton juttu. Sääli, jäi sitten hauskanoloinen haipiirretty katsomatta.

Kokonaisuutena voin todeta, että palvelu on kyllä toimiva ja ideana erinomainen. Voisin hyvinkin harkita elokuvien vuokraamista tällä tavalla, jos tarjolla olisi yhtä laaja ja ajankohtainen valikoima kuin videovuokraamoissa, sillä olen laiska lähtemään ja äkillinen leffankatsomishimo voi iskeä yllättäen. Tällaisenaan palvelulla ei ole minulle sisällöllisesti tarpeeksi tarjottavaa enkä voi kuvitella maksavani kuukausimaksun lisäksi vielä ekstraa siitä, että saan katsoa ne uusista uusimmat leffat, jotka saan myös videovuokraamosta ilman erillisiä kuukausimaksuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti