sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Mmmmansikkaa...

Pitkän hiljaiselon jälkeen voin vihdoinkin sanoa kokeilleeni jotakin uutta (ja muistan myös kirjoittaa siitä). Sunnuntain pikainen kauppareissu sortui pahasti herkkuihin ja vielä viime hetkellä ennen kassajonoa silmään osui vielä namuhyllyn päädyssä Fazerin uutuussuklaa, mansikka-vanilja.Periaatteessa olin hieman epäileväinen mokoman makuyhdistelmän suhteen, sillä mansikka ja suklaa yhdessä nimenomaan suklaatuotteena eivät ole välttämättä ihan ykkösenä lempimakujeni listalla. Mutta kaikkea pitää kokeilla! Ja olipas mukavan positiivinen kokemus. Jo käärepaperia avatessa esiin pompahti esiin levyn kääntöpuoli, joka pullisteli mansikoiden paljoudesta. Piti oikein tutkailla, missä muodossa ne mansikat mukana ovatkaan. Ilokseni ne ovat reiluina paloina ja vielä ns. kylmäkuivattuina, mikä tarkoittaa samalla sitä, että ne ovat ensinnäkin ihan sellaisenaan, ilman mitään keinotekoisenkaltaisia aromeja, ja toisekseen suutuntuma on mukavan rapsakka eikä sitkeä, kuten kuivatuissa marjoissa yleensä.

Maku oli mukavan pyöreä ja miedon mansikkainen. Mansikat olivat odotetusti sellaisia suussasulavan rapeita ja höhhöisiä ja vaikka niitä oli runsaasti, tunsin silti syöväni suklaata. Mikä on todellakin hyvä asia, koska Fazerin Sininen on maitosuklaiden aatelia. Suklaa on siis pääosassa ja mansikat sopivat mainiosti makuun. Vaniljaa en ehtinyt vielä ihastukseltani pahemmin rekisteröidä, täytyy vissiin syödä vielä yksi rivi... Tähän voisi tulla ihan himo!

Maraboulla on kuulemma myös vastaava suklaalevymaku, joten sekin pitänee testata, mutta uskon, että Maraboun paha suklaa pilaa muuten hyvän idean. Mutta tuskin se niin pahaa on että syömättä jää... :D Ainoa suklaa, joka multa on jäänyt koskaan syömättä, on ollut 80-luvulla vanhempien reissusta tuoma gruusialainen (silloin kun Georgia vielä oli Neuvosto-Gruusia) luumusuklaa.

Ei muuten ole ihan turhaa touhua tämä blogaaminenkaan, sillä osallistuin huhtikuisella Casa di Mama -postauksellani Buzzadorin kyseisen kampanjaan blogikirjoituskilpailuun. Muutama päivä takaperin sähköpostiini oli tipahtanut yllättävä viesti Buzzadorilta - olin voittanut pääpalkinnon kyseisessä skabassa, jonka voittona oli sisustajien himoitsema designesine, Fatboy-säkkituoli! Vähänkö siistiä, tuli tosi hyvä mieli siitä, että on kirjoitustaito vielä hyppysissä! (Tai sitten kisan yleinen taso on ollut tosi heikko... :D) Laitan erillisen blogauksen aiheesta sitten, kun tuo mahtava palkinto löytää luokseni jonain päivänä.

1 kommentti:

  1. Ooh, sä ehdit testata tuon maun! Mä kuolasin sitä kaupassa tuossa joku päivä sitten, mutta mulla on nyt menossa jätskivaihe ja jätin suklaan kauppaan odottelemaan... Toinen jätskimerkintä siis tulossa tässä kohdakkoin, kunhan jaksan. :D

    Hyvin otsikoitu, btw. :D :D

    VastaaPoista